Leukerschans
straat

Nieuwbouw

Locatie – Leukerschansstraat Weert
Jaar – 2008
Omvang – 286 m2

De projectlocatie is gelegen in Vrouwenhof. Deze nieuwbouwwijk is een uitbreiding van het voormalige buurtschap Leuken. Deze uitbreiding is gelegen aan de oostzijde van Weert.

publiek – privaat

Een terugkerend thema is overgang tussen het publieke- en private domein. Hier is de voorgevel gelegen aan het publieke domein en heeft een relatief gesloten karakter op de verdieping. Op de begane grond ligt de voorgevel een stukje terug. Hierdoor ontstaat de galerij met kolommen en een overdekte entree. De metselwerk schijf welke vanuit de linkerzijde inschuift met de naastgelegen voordeur vormen daadwerkelijk de grens. De voordeur is de bemiddelaar tussen de twee domeinen. De metselwerk schijf is vrijgehouden middels kozijnen en een opening welke doorkijkjes bieden.

“Dynamisch evenwicht”

Uitvoering

De bouw is traditioneel uitgevoerd. Om de hoofdbouw op de begane grond een open karakter te geven is hier gebruik gemaakt van een staal met beton gecombineerde constructie. De gevels zijn voorzien van traditioneel metselwerk. De asymmetrische kap is uitgericht en gemaakt middels een houtconstructie. De goot is ingewerkt in zinken kader wat de hoofdvorm van de kap volgt en hierdoor benadrukt.

Tekeningen

Project
data

Architect
Harold Laenen

Consultants
Adviesbureau Kerkers
M&A Milieuadviesbureau

Aannemer
Bouwbedrijf Scheijven
Kessels installaties
Pevo installatiebedrijf

Opdrachtgever
Familie Houben – Bouwels

Project
Nieuwbouw woonhuis

Ontwerp
2008-2009

Uitvoering
2009-2010

Mag ik ook eens over uw
droomhuis meedenken?