Beuken
laan

Nieuwbouw villa

Locatie – Beukenlaan Leveroy
Jaar – 2006
Omvang – 454 m2

In de zoektocht naar nieuwe woonruimte, is de principaal terecht gekomen bij een kavel welk gesitueerd is op de grens van dorp en landschap. Het perceel ligt aan een karakteristiek “Beuken-“laan. De bestaande bebouwing aan deze laan kenmerkt zich door uniformiteit. De nieuwe bebouwing, welke een nieuwe rand gaat vormen, heeft een pluriform karakter.

Inplanting

Het type lessenaarsdak en het kleurgebruik geeft een eigen identiteit ten opzichte van de overige objecten in de nieuwe buitenring. Het bijgebouw krijgt ook een contrasterende vorm. Cohesie met de laan wordt gezocht door evenwijdige plaatsing aan deze laan, steenachtig materiaalgebruik en het dakopbouwtje. De voorzijde is laag en gesloten. Richting de achterzijde en het landschap loopt de bebouwing op en opent deze zich.

“Tussen dorp en landschap”

Routing

Een luie hellingsbaan voert de bezoeker naar de entree van de villa. De entree geeft toegang tot de hal waaraan tevens de centrale spil van het object, het trappenhuis, gesitueerd is. De zitkamer kenmerkt zich door een verhoogde ligging t.o.v. het maaiveld, een dubbelhoge ruimte met opengewerkte gevel. De hiervoor genoemde elementen maken samen de aanwezigheid van het landschap voelbaar.

Tekeningen

– Nominatie Architectuurprijs 2012 – Weert-Nederweert –

Project
data

Architect
Harold Laenen

Consultants
Geoconsult geotechniek
Bouwadvies Meusen
Adviesbureau van Meijl
Grease Lighting

Aannemer
Bouwbedrijf Scheijven
Installatiebedrijf Wiel Coolen
Installatiebedrijf Peter Dings

Opdrachtgever
Familie Kivit van Haaften – Schoenmakers

Project
Nieuwbouw Villa

Ontwerp
2004 – 2005

Uitvoering
2005 – 2006

Mag ik ook eens over uw
droomhuis meedenken?