Churchill
straat

Nieuwbouw woonhuis

Locatie – Churchillstraat Nederweert
Jaar – 2012
Omvang – 414 m2

Deze woning bestaan in de basis uit een rechthoekig volume. Op de begane grond is de woning aan zij- en achterkant uitgebouwd en is, in contrast met de donkere steen wit stukadoorswerk toegepast.

inplanting

Deze woning is gelegen in de wijk Hoebenakker te Nederweert. Het kavel betreft een hoekperceel. De ligging van het bouwkavel zorgde ervoor dat de traditionele benadering van voor-, linker-, achter en rechtergevel vanuit een ander invalshoek benaderd moesten worden. Het plan kenmerkt zich dan ook door een overhoekse oriƫntatie.

“overhoekse inplanting”

Materialisering

Het ontwerp is opgevat als een monoliet. De schil van verlijmt metselwerk versterkt dit beeld. Vanuit het interieur stroomt de ruimte via het overdekte terras door naar de aangrenzende tuin. Ter ondersteuning van dit beeld is het stukwerk van binnen ook doorgezet naar buiten. De over twee lagen uitstekende schijf en erfafscheiding staan als archeologische overblijfselen en vormen tezamen met het terras weer een overhoekse compositie.

– Nominatie architectuurprijs 2017 – Weert-Nederweert –

Tekeningen

Project
data

Architect
Harold Laenen

Consultants
Adviesbureau van Meijl – Verhaegh
M&A Milieuadviesbureau
Inpijn-Blokpoel ingenieursbureau

Aannemer
Bouwbedrijf Teng Wijen
Installatiebedrijf Hendriks

Opdrachtgever
Familie Wijen – Coolen

Project
Nieuwbouw Woonhuis

Ontwerp
2010-2011

Uitvoering
2011-2012

Mag ik ook eens over uw
droomhuis meedenken?