Aalster
weg

Transformatie

Locatie – Aalsterweg Eindhoven
Jaar – 2019
Omvang – 320 m2

Het project is gesitueerd nabij het centrum van Eindhoven, tegenover Indoor Sportcentrum Eindhoven. Het cluster woningen aan de Aalsterweg is omringd door een sportpark aan de overzijde van de straat, rondom de Tongelreep aan de westkant en bos aan de oost- en zuidzijde. Ten noorden ligt de stadswijk Stratum.

ruimtelijke
opzet

De nieuwbouw bestaat uit een hoofd-, bij- en uitbouw. De hoofdbouw is afgedekt middels een tentdak. Door een verspringende gevel en hierop met de kap te reageren opent de hoofdbouw zich. Kap is afgewerkt met een rijkelijk uitgewerkte goot. Tussen de overgang van hoofdbouw en kap is een band met siermetselwerk in contrasterende kleur aangebracht. Aan de voorzijde is de woning uitgebouw middels een erker met balkon. Het terug gelegen bijgebouw is voorzien van berg- / stallingsruimte.

“respectvolle inpassing met karakteristieke referenties”

Impressies living

tuin
contact

De uitgebouwde erker is voorzien van een royale glaspartij. Hierdoor is de relatie met de omliggende tuin gemaximaliseerd. Aan de achterzijde openslaande tuindeuren van waaruit met zo de achtertuin inloop.

Impressies slapen & baden

Project
data

Architect
Harold Laenen

Consultants
Aeres Milieu
Tritium advies
M&A Milieu Adviesburo
Idverde Bomendienst
Kwaspen Architectuur
Adviesbureau van Meijl – Verhaegh
Jacobs Ingenieurs

Aannemer
N.t.t.b.

Opdrachtgever
Hooijen – Wijen

Project
Transformatie – Vervangende nieuwbouw

Ontwerp
2019-2021

Uitvoering
n.n.t.b.

Mag ik ook eens over uw
droomhuis meedenken?